Update Project Shield

2-4-2020 Project Shield

Bericht van Hogeschool Zeeland:

“Iedereen kent de frustratie van het eindeloos thuis zitten door het corona virus. Veel van ons hebben 3Dprinters, maar wat print je als je al weken thuis zit? Bij Mirjam en mijzelf kwam het idee om gezichtsmaskers te printen en frezen op. We hadden een plaat transparant materiaal en waren van plan om 12 stuks aan te bieden. Toen werden het er 150, vervolgens 350, daarna 750 en het aantal is nog steeds groeiend.

 

Het initiatief begon echt te groeien toen we via via met de lokale ambulance post in contact kwamen. Dit gaf de eerste afname van 150 stuks en een concreet doel om voor te printen. 

We hebben het Prusa design iets aangepast om beter beschermen bij gebruik in de ambulance. Omdat de verpleegkundigen onder rare hoeken met patiënten werken, soms ook voorover gebogen, loopt het schild van oor tot oor en van voorhoofd tot voorbij de kin. Ook maken we met krimpfolie het gat tussen het schild en het voorhoofd dicht voor beter bescherming.

Sinds woensdag 1 april rijden de prints die jullie geleverd hebben mee in de ambulances van het Witte Kruis. Er zijn nu ook andere posten in Nederland die ze bij ons afnemen, dus het is niet alleen een Zeeuws initiatief en dat is heel positief! Verder mogen we leveren aan huisartsenposten, tandartsen, fysio therapeuten en zelfs een heel centrum voor bejaardenzorg. We zijn nog steeds op zoek naar instanties die we kunnen helpen!

Wij willen 3Dresponce heel erg bedankt voor de hulp bij dit initiatief! Dankzij de hele snelle response konden we erg snel aan de eerste vraag voldoen waardoor andere deelnemers iets meer prints op konden sparen voordat ze gingen verzenden. Het gaf ons logistieke rust omdat we nu een constante stroom van goederen krijgen! Dankjewel daarvoor!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *